David Castillo

David Castillo i Buïls (Barcelona, 1961) és poeta, escriptor, i crític literari. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura del diari Avui, actualment El Punt Avui. Va ser director durant 8 anys de la revista Lletra de canvi i ha estat 5 anys professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus primers escrits van ser publicats el 1975, als catorze anys, quan treballava de “botones” al Banc Ibèric. Va començar a destacar com a poeta amb publicacions clandestines i contraculturals. La seva primera obra publicada va ser la biografia de Bob Dylan, l’any 1992. Va guanyar diversos premis com a poeta i novel·lista. A una antologia de la seva obra poètica a l’italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger.

Un dels seus racons preferits són els “campi” amb pou, sobretot els que, al costat de la “vera”, l’anell de marbre, tenen un petit bol excavat en la pedra que conté l’aigüa de beure destinada als gats. Avui dia aquests animals són mascotes però al llarg de la història van tenir l’importantíssim paper de caçar les rates: per aquesta raó, durant la distribució pública de l’aigüa de boca a Venècia, també n’hi havia una ració pels gats.

Venècia Diferent Vera_02 Venècia Diferent Vera_03

Un altre racó destacat per en David Castillo, és el Cementiri de l’Illa de San Michele on, entre d’altres, reposa el cos del “mag” del futbol Helenio Herrera, que va ser entrenador del Barça durant els anys Cinquanta: en David ens explica unes anècdotes sobre la seva tomba.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s