Arribar amb tren

El ferrocarril és la solució més senzilla i barata: s’arriba directament a la ciutat, al començament del Canal Grande, i no cal preocupar-se d’aparcar el cotxe (amb les despeses que comporta). El primer tren arriba a les 5:29 i l’últim marxa a les 00:36.

L’estació de la ciutat històrica és la de VENEZIA SANTA LUCIA, i s’hi arriba des de la de VENEZIA MESTRE.

D’aquesta manera, s’entra a Venècia resseguint un llarg viaducte sobre la llacuna. El pont de ferrocarril va ser construït el 1840-41, i va ser una llarga i complexa operació empresarial dirigida per l’Imperi d’Àustria, que – desprès del Congrés de Viena – governava tota la part nord-est de la península italiana, inclòs el Milanesat: el Regne Llombardovènet.

L’arribada d’aquesta estructura va capgirar la manera de viure la ciutat, la va treure de l’aïllament i hi va introduir una modernitat que aleshores es pensava indispensable.

És interessant visitar la ciutat tenint en compte que, fins al XIX segle, era una illa a 4 quilòmetres de la terra ferma, quan s’hi arribava solament en barques conduïdes per persones molt expertes en la llacuna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s