Autobús

Des de qualsevol punt de Mestre, les rodalies i també des de les ciutats properes es pot arribar a Venècia amb servei públic d’autobusos . És suficient controlar la destinació final (a les parades o bé davant de l’autobús) per ser segurs d’arribar a Venècia. Els bitllets sempre s’han de comprar abans, a les màquines o als quioscos i estancs propers.

Des de l’aeroport Marco Polo, es poden agafar diferents tipus de mitjans.

L’autobús cap a Piazzale Roma que val 6 €. Atenció perquè hi ha dues empreses que oferèixen el mateix servei al mateix preu:
ACTV  llinea 5 és un normal autobus urbà (30′), amb totes les parades, molt incómod.
emettitrice_veneziaATVO ofereix servei exprés (20′), sense parades, des de l’aeroport Marco Polo de Venècia i des de l’estació de ferrocarrils de Mestre amb autobusos especials amb aire condicionat, amb ampli espai de maletes. Els billets es poden comprar on-line (força complicat) o bé:

A l’AEROPORT MARCO POLO

1) Distribuïdora de títols ATVO col·locada a la sala d’equipatges de l’aeroport  2) Taquilla ATVO a la terminal d’arribades, caixa núm. 79 i 80  – horari 8:00-24:00  3) Distribuïdores de títols situades al vestíbul i fora de l’aeroport, als passadissos ATVO. Sempre hi ha personal d’assistència i informació a l’usuari.

Al PIAZZALE ROMA de VENEZIA 

1) Taquilla ATVO a Piazzale Roma, a prop de Policia-Carabinieri   2) Distribuïdora de títols situada fora de la taquilla  3) Diversos quioscos i estancs a Piazzale Roma   5) Agència Novo-Tour Piazzale Roma   6) Agència Mad IEX Piazza San Marco, sota la torre dels moros

  • El Servei Col·lectiu de Llanxa directe cap a la ciutat. Es tracta de Alilaguna, i funciona molt bé com a petit creuer, a més permet saltar-se les estacions de ferrocarrils i de cotxes i entrar a la ciutat tal com ho feia tothom abans de la construcció del viaducte. El preu mitjà és de 15 € però es calcula en funció de la destinació.
  • Funciona també un servei de Llanxes – Taxi, que surt bastant car: sempre s’ha de preguntar el preu abans de pujar.

Tan bon punt s’arribi a la ciutat, si es vol fer servir el Vaporetto, s’han de comprar immediatament els abonaments de 12/24/36 hores o més perquè el bitllet senzill surt a 7 €. Llavors, si el vostre programa de visita comprèn les illes de Murano, Burano i Torcello o us voleu desplaçar pel Canal Grande, aconsellem els abonaments per 1 o més dies. Dit això, es pot veure gairebé tota la ciutat sense pujar mai al Vaporetto.