La pesta de 1630 a Venècia

El segle XVII la Sereníssima va lluitar per alliberar els territoris del nord de la península italiana de les dominacions espanyola i alemana i, amb els alemanys, va arribar la pesta.

Venecia diferent_Peste

Al juny de 1630 va arribar a Venècia l’ambaixador del duc de Màntua. Com que venia des d’un àrea infectada, va ser posat en quarantena a l’illa de Lazzaretto Vecchio: però va ser suficient que només una persona, un fuster, entrés en contacte amb l’ambaixador perquè, tornant a casa a Venècia el vespre, va acabar transmetent la malaltia a tota la ciutat

Els “Provveditori alla Salute” van dictar moltes disposicions: netejar cases, segregar els malalts als hospitals i enviar les persones no infectades a treballar al camp, a la Terraferma. El Patriarca Giovanni Tiepolo i la Serenissima Signoria varen ordenar pregàries i processons per tota la ciutat. Les víctimes, però, al mes de novembre ja eren 12.000: llavors el Govern i el Patriarca van decidir fer el vot de construir un temple, dedicant una església – com ho havien fet amb la del Redentore – a la Mare de Deu, amb el nom de Santa Maria della Salute. La plaga va acabar després d’un any i mig: havien mort 80.000 venecians, i 600.000 en el territori de la Serenísima.

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s