La Salute: fe, arquitectura i cuina

A Venècia, la fi de les epidèmies de pesta va donar lloc a la construcció d’esglésies votives que encara avui admirem com a obres mestres de l’arquitectura. La que desperta més devoció entre el poble venecià és  temple dedicat a la Mare de Deu a compliment de la promesa feta pel Patriarca de Venècia i els fidels el 1630, l’arquitecte de la qual fou Baldassarre Longhena. Després de 56 anys es va inaugurar solemnement el 1687 tot i que els pelegrinatges ja havien començat el 1631. Per a la gran devoció ciutadana es va decidir d’incloure també la Mare de Deu al llarg llistat dels patrons de la ciutat, que actualment són 25.

Cada 21 de novembre els venecians festegen la Madonna della Salute i es construeix un pont per permetre als fidels d’acostar-se a l’església per resar. Fins i tot hi ha un plat que tradicionalment es cuina en aquesta temporada, el xai amb col arrissada, i que es menja el dia 21 de novembre.

Juntament a la Festa del Redentore, del tercer diumenge de juliol, és una de les festes populars més participades de la ciutat

 

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Història, Llibres, persones, idees

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s