Ocells Morts a Venècia

El 42é Festival Internazionale de La Biennale Teatro di Venezia – dirigits pel català Àlex Rigola – posa en escena obres site-specific  nascudes en els tallers de La Biennale College  que van tenir lloc durant els 10 dies del festival.

Un dels muntatges especials és Picasso – Pájaros muertos de Marcos Morau i la seva companyia La Veronal, i es va estrenar a Campo San Francesco della Vigna el 9 d’agost.

Fundada el 2005, La Veronal experimenta un mètode de treball que modula els espectacles en els llocs que els acullen les línies bàsiques i les formes del suggeriment de tornar a diferents espais, a partir de les forces artístiques i la història de noves ciutats i nous països. Això és el que va passar a Venècia on Morau, amb Picasso – Pájaros muertos, va treballar amb un grup d’actors i ballarins seleccionats a la Biennal College – Teatre, dissenyat per recrear l’espectacle amb la companyia original.

Ambientada en l’univers representatiu de la vida i obra de Pablo Picasso, Los Pájaros Muertos recita la constant desaparició dels homes que es van acostar a la vida del Pintor, el destí inevitable dels personatges que van acompanyar un dels homes més destacats del Segle XX i que van compartir amb ell els fructífers i destructius anys d’aquest  segle.

Servint-se d’un pretext pictòric, la peça  s’endinsa en un camp legòric de Guerres, Viatges i amors.  Sexe, Art i Mort construeixen un retaule d’imatges evocadores de la passió amb que el pintor treballà durant tota la seva vida.

Des de Màlaga fins Mougins, des de Barcelona fins a París, Los Pájaros Muertos retrata els anys i les persones que van compartir el temps, les ciutats i els cafès amb Pablo Picasso en els 92 anys que va viure el pintor.

9 august 2013
10:00 pm – Campo San Francesco della Vigna
LA VERONAL 
Picasso – Pájaros muertos  (60’)   Italian premiere
direction and choreography Marcos Morau

with Tanya Beyeler, Cristina Facco, Elia López, Anna Hierro, Lorena Nogal, Cristina Goñi, Núria Navarra, Julia Cambra, Blanca Tolsá, Laura La Manna, Maria Ferrer, Laura Fillola, Carla Morera, Iris Vilaró, Montserrat Asensio, Mònica Almirall, Albert Pérez, Marta Nogal, Isaac Forteza, Teresa Serrat, Siobahn Catarina Lawless, Maria Velat, Neus Seguí, Carla Romero
and with the workshop participants
dramaturgy Tanya Beyeler, Pablo Gisbert
music Bolero (Ravel), Overture 1812 (Ciajkovskij), La entradaAmparito RocaSuspiros de España
assistant choreographer Cristina Goñi
lights and sets Enric Planas
with the support of Formació Musical de Bellpuig

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Info pràctiques, Llibres, persones, idees

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s