Festa del Redentore

Ja s’apropa la Festa del Redentore. Enguany serà el dissabte 20 de juliol i  recorda la construcció – per ordre del Senat de Venècia del 4 de setembre 1576 – de l’Església del Redemptor com exvot per l’alliberament de la ciutat de la pesta, el flagell que va causar entre el 1575 i el 77 la mort de més d’un terç de la població de la ciutat. El projecte va ser encarregat a un dels més reconeguts arquitectes, l’Andrea Palladio.

Redentore_ponte di barche

Al final de la plaga, al juliol de 1577, es va decidir celebrar cada any l’esdeveniment amb la construcció d’un pont votiu, que es va convertir en una tradició que segueix activa després de gairebé cinc segles.

El dissabte anterior al tercer diumenge de juliol s’obre un llarg pont d’embarcacions, que connecta l’illa de La Giudecca amb l’església de Spirito Santo a les Zattere, i que permet al la processó dels fidels cap a l’Església del Redemptor.

A més del caràcter religiós, la festa ara inclou un gran espectacle de focs artificials que té lloc a la nit entre el dissabte i el diumenge a les aigües – anomenades “bacino” – davant de Sant Marc i les tres regates d’embarcacions típiques venecianes organitzades al dia següent, que atreuen gent de tot el món. Doncs centenars d’imbarcacions – de totes les mides – s’apleguen al Bacino di San Marco i, esperant d’admirar els focs artificials, sopen fent gresca i menjant els plats tipics de temporada com les Sarde in Saór i els Bígoli in Sàlsa.

Redentore_fuochi

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Glossari, Història, Venècia en família

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s