La Corte Morosina

Tot passejant per Venècia s’hi poden trobar indrets amagats que mitjançant llegendes ens expliquen la importància de la Sereníssima República de Venècia al llarg dels segles: la Corte Morosina és un d’aquests llocs. Es tracta d’un pati interior que hi ha al darrere del Palazzo Morosini, propietat de la rica família del mateix cognom, que es troba molt a prop de la casa d’en Marco Polo. La Corte conserva un terra pavimentat de maons, similar als que hi havien a l’edat mitjana, així com l’escala exterior i també l’imprescindible pou. La rondalla diu que guarda encara la memòria del drama sofert per un cavaller Templer desprès de l’encontre fatídic amb l’hereu Morosini.

DSC03161

El jove cavaller, orgullós i valent, tornava d’una croada i amagava a l’empunyadura de l’espasa un tros de la fusta de la creu de Jesus a fi de portar-li al prebost de Colònia, la seva ciutat. Durant el viatge en vaixell, es va fer amic d’un noble venecià, en Morosini qui, en arribar a Venècia el va convidar al seu palau perquè descansés abans de reprendre el viatge. Així va ser com el jove templer va coneixer la seva germana, una noia bellíssima, dolça i fascinant, que de seguida el va encaterinar descobrint-li el seu secret.

Però un dia, de bon matí, quan el jove es va despertar, va descobrir que el noble venecià havia fugit amb qui es feia passar per sa germana quan en realitat era la seva amant, emportant-se també la relíquia. Embogit pel dolor i la ràbia, es diu que cada nit el fantasma del templer vaga pels campi i campiel·li com una ànima en pena a la recerca dels traïdors i de la relíquia. Del cavaller només es va trobar, justament a l’arc d’entrada de la Corte Morosini, l’escut, l’elm i l’armadura amb l’espasa sense empunyadura: d’ençà no s’en va saber mai res més d’ell.

DSC03155Avui dia encara queda, a l’arc de la Corte Morosina, una pàtera amb un elm i un escut…  que segons es diu és el record del Templer traït.

Tot i que no sabem si aquesta història és real o no, el que sí que és cert és l’estret lligam de Venècia amb l’Orient i la importància que va tenir com a port de sortida de naus cap a Terra Santa.

A la ciutata de Venècia, els Templers hi van crear una seu important amb una confraria.

Les fotos són de l’autor

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Glossari, Història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s