Una escapada a Vicenza, ciutat renaixentista

Vicenza és una petita ciutat molt a prop de Venècia, hi va viure tota la vida un arquitecte que és considerat el més influent i imitat de tota l’história de l’arquitectura occidental: Andrea Palladio. El seu rastre és ben visible a les rodalies – on es poden admirar les famoses “Vil·les“-  i al centre de la ciutat, on es troba una concentració impressionant dels seus edificis.

El de la fotografia  n’és el més gran, la Basilica Palladiana. No la va construir tota l’arquitecte sinó que és la segona pell d’un edifici del segle XV on s’hi administraven la justícia i els altres assumptes públics en les ciutats del Vèneto. La nova façana però transforma l’edifici medieval en renaixentista, model imprescindible per a tota l’arquitectura des d’ençà i dona a coneixer la petita ciutat a tot el món a través de la difusió dels llibres que el Palladio va escriure, els Quattro Libri dell’Architettura, i que tot el món, a partir de l’anglosaxó, va conèixer i encara avui es fa servir com a manual pels arquitectes.

Vicenza és també pàtria del deliciós Baccallà a la vicentina, un plat que darrere seu amaga una història molt divertida de comerciants venecians perduts als mars nòrdics.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Curiositats, Història, Llibres, persones, idees

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s