Els vidres de Carlo Scarpa

La Fondazione Giorgio Cini, situada a l’illa de San Giorgio Maggiore de Venècia, acaba d’obrir una nova secció del seu institut d’història de l’art que es dedicarà a l’estudi i a la valorització de l’art del vidre del segle XX i contemporani.

L’estrena es va fer amb un nou espai d’exposició dedicat a artistes que d’alguna manera van utilitzar el vidre com a instrument d’expressió creativa. A més hi hauran tallers, cursos i activitats didàctiques diferents, i també beques per poder-se dedicar a l’estudi d’aquest material tan lligat a la tradició veneciana.

No tothom sap que Carlo Scarpa, el conegut i innovador arquitecte venecià, va començar la seva carrera creativa justament amb el vidre. Un emprenedor de Milà, Paolo Venini, acabava de comprar una fornasa (vidrieria), i va escollir Carlo Scarpa com a art-director i també el va encarregar de realitzar una sèrie de peces: en van sortir les obres, espectaculars, que es poden veure a l’exposició, fins al final de novembre a la exposició Carlo Scarpa. Venini (1932-1947). S’hi podran veure també dos documentals, A Carlo Scarpa e ai suoi infiniti possibili (1984) relacionat amb la música de Luigi Nono, i Carlo Scarpa fuori dal paradiso (2012), amb relats dels que el van coneixer de prop.

Deixa un comentari

Filed under Història, Llibres, persones, idees

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s