Francesco Guardi pintor venecià

Fa 300 anys va neixer a Venècia Francesco Guardi. En aquesta ocasió, el 28 de setembre 2012, la Fondazione Musei Civici di Venezia obrirà una gran exposició retrospectiva dedicada al pintor rococó venecià.

El jove Francesco es va formar en el modest taller familiar amb el pare i els germans. Cap d’ells va aconseguir, en vida, d’arribar a l’èxit professional, ni molt menys a un mínim benestar. Cap als 40 anys en Guardi, intentant pujar les vendes, començà a pintar les conegudes vedute de Venècia: ja hi havia un públic internacional que s’enduia de la ciutat unes imatges com a souvenirs i els pintors treballaven, a part dels encàrrecs de l’església i de l’estat, també per aquest tipus d’adinerats visitants. En Guardi fou també l’últim cronista de les festes i cerimonies oficials de la Serenissima Repubblica amb la sèrie de quadres les Feste Dogali.

Desprès de la seva mort, l’obra d’en Francesco va quedar a l’oblit fins a la segona meitat del segle XIX. Des d’ençà, tot i ser ben coneguda, la seva obra va ser molt qüestionada es va haver d’esperar fins al 1965 per entrar al pantheon de l’art venecià gràcies a una memorable exposició monogràfica a Palazzo Grassi.

Ara ja no li calen gaires presentacions, tothom coneix en Francesco Guardi i per gaudir-ne és suficient visitar la exposició veneciana d’enguany.

      

Museo Correr – Piazza San Marco, Venezia

29 setembre 2012 – 6 gener 2013

obert cada dia 10.00 a 19.00 hores (els tiquets es venen fins a les 18:00)

tancat el 25 desembre 2012 e 1 gener 2013

(totes les imatges són de la plana web de l’exposició)

Deixa un comentari

Filed under Història, Llibres, persones, idees

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s